Zlatar: Od devastirane planine, do top turističke destinacije

Nova Varoš – Prelepi Zlatar planina je koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju top turističku destinaciju. Кorona virus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

Snežna idila na Zlataru, foto: A.Rovčanin

“Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana”, izjavio je za RINU, Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Zabava na snegu, foto: A.Rovčanin

Visina snežnog pokrivača je oko šezdeset centimetara, što je omogućilo da skijalište na ovoj planini počne sa radom.

“Staza je utabana i za vikend je bila prepuna skijaša. Vremenske prilike nam idu na ruku. U funkciji je ski lift “sidro”, a početnicima je dostpuna i ski škola sa iskusnim instruktorima koji će ih naučiti prvim sigurnim koracima na skijama. Sve epidemiološke mere se poštuju i na planini i za vreme skijanja”, naglasio je Pucarević.

Škola skijanja za najmlađe, foto: A.Rovčanin

Već je registrovan veliki broj rezervacija za naredni period i dolazak većih grupa turista za Sretenje. Za one koji ne skijaju obalazak planinskih jezera je jedna od omiljenih aktivnosti, kao i vožnja kvadovima, ali i obilazak kulturno-istorisjkih spomenika.

Rina i PP Media