UMMR: Jeremićava ostavka velika doprinos medijskoj sceni, šta čekaju ostali

Petar Jeremić poreklom gornjomilanovčanin obreo se na važnoj funkciji u ovoj medijskoj organizaciji, možda i sasvimslučajno. I ako je bio na čelu udruženja poslenika javne reči pa istim se ne može pohvaliti. Ostaće upamćen kao predsednik Izvrpnog odbora u vreme kada su mediji u Srbiji doživeli bukvalni sunovrat, a na hiljade novinara ostalo bez posla.

Mnogi tvrde da se funkcije domogao kao potrčko Nina Brajovića a zatim i Ljiljane Smajlović.Oni ga nisu smenili ni pokušali da smene, niti tražili ostavku kada je iznerviran običnom saobraćajnom gužvom na društvenim mrežama opsovao „najrođenije” najvišim predstavnicima države Srbije. I možda to ne bi bilo toliko ni primećeno da se upravo ovaj čovek nije starao o kodeksu novinara Srbije a u više navrata predsedavao komisijom koje je trebalo da reaguje, osudi i sanskionipe takve i slične pojave.

Bio je član na desetine komisija za sufinansiranje medijskih projekata, gde su mnogobrojni mediji bili oštećeni a neki čak i podneli tužbe.

Sve u svemu odlaskom ovog čoveka medijska scena Srbije nije ništa izgubila, a list „Vreme” dobio dopisnika koji je u svojoj višedecenijskoj karijeri, kako mnogi u šali kažu, napisao jedino čuveni slogan u dečijim novinama „Mirko, pazi metak – hvala Slavko”. Nažalost on je samo jedan deo grupacije koja se pod parolom borbe protiv medijskog mraka, bori u stvari samo za lični interes. Nadamo se da je ovo samo početak odlaska ekipe koja je ćutke gledala od 2008. „genocid” nad medijima i medijskim kućama, a boreći se protiv medijskoj mraka ovih dana ističu zahteve da se ugasi medijsko srce Srbije Politika, Novosti i Tanjug.

Nadamo se da će Jeremićevim putem uskoro krenuti njegovi saborci iz vremena koje se nepovratilo, Dinko Gruhonjić, Iljir Gaši, Dalila Bojović, Stojan Marković, Vukašin Obradović a samo njihov odlazak biće nemerljiv doprinos medijskoj sceni Srbije”, kaže se u saopštenju Udruženju medija i medijskih radnika Srbije.

UMMR