Otklonjen kvar na dalekovodu, u Prijepolje stigla struja

Prijepolje – Nakon skoro 24 sata žitelji Prijepolja, užeg gradskog jezgra i nekoliko prigradskih naselja dobili su struju. Nadljudskim naporima radnici Elektromreža Srbije i Elektrodistribucije pogona u Prijepolju, uspeli su večeras da otklone kvar na visokonaponskoj mreži. Ranije danas na sednici Štaba za vanredne situacije, zbog snežnih padavina u Prijepolju proglašena je vanredna situacija na teritoriji cele opštine.

Foto: A.Rovčanin

– Ekipe Elektromreža Srbije uspele su večeras da otklone kvar na glavnom dalekovodu pa deo opštine ima struju uključujući i gradsko područje. Ekipe prijepoljske distribucije rade i dalje na otklanjanju kvarova na dalekovodima sa manjom jačinom. Problema je dosta, pokušavamo da svi putni pravci budu prohodni. Za sada su glavni čisti, dok se seoski puteve osposobljavaju – rekao je za “PP Mediu” predsednik opštine Drago Popadić.

U ponedeljak u Prijepolju nije bilo nastave u svim osnovnim i srednjim školama, a neizvesno je da li će đaci u utorak ići u školu, zbog preporuke Štaba za vanredne situacije da dok se stanje sa električnom energijom ne stabilizuje da deca ne idu u školu.

PP Media