U Prijepolju obeležena godišnjica zločina u Štrpcima

Prijepolje – U Prijepolju je obeleženo 30 godina od otmice i ubistva 20 putnika iz voza u stanici Štrpci. Rukovodstvo opštine Prijepolje najpre je razgovaralo sa porodicama žrtava, a potom je održan tradicionalni skup kod spomen obeležja.

Foto: A.Rovčanin

Na spomen obeležje vence su osim porodica otetih i ubijenih položile i dovom ili minutom ćutanja počast ubijenima odale, delegacije opštine Prijepolje i Sandžačke demokratske partije.

Narodni poslanik SDP i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava,dr Muamer Bačevac, kazao je da je kazna Višeg suda u Beogradu od ukupno 35 godina zatvora za četvoro optuženih za zločin u Štrpcima, neprimerena. Bačevac je izrazio očekivanja da će drugostepenom presudom okrivljeni dobiti znatno veće kazne.

Foto: A.Rovčanin

Čelni ljudi lokalne samouprave Prijepolje Drago Popadić i Izudin Šantić rekli su na komemoraciji da je zločin opomena i da Prijepolje sadašnjim i budućim generacijama mora poslužiti kao primer suživota, sloge i tolerancije.

Porodice razočarane, izgubile i nadu da drugostepenom presudm okrivljeni mogu dobiti duže zatvorske kazne. Advokat, punomoćnik oštećenih, Marina Kljajić, kazala je da se najpre godinama čekalo na podizanje optužnice a potom je kaže, usledila razočaravajuća presuda.

Foto: A.Rovčanin

Tokom ovih 30 godina od zločina pronađeni su posmrtni ostaci samo četiri žrtve.

PP Media i RTVNP