Otvoren 38. Međunaroni sajam turizma

Međunarodni sajam turizma, 38. po redu, pod sloganom „Gde još niste bili?“ otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ove godine okupiće rekordan broj učesnika i izglagača.
Otvaranju prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik vlade i ministar turizma Rasim Ljajić, ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Program otvaranja Sajma turizma počeo je filmom o Dunavu, koji će biti u centru pažnje promocije ponuda Srbije.
Slovenija je zemlja partner ovogodišnje manifestacije, koja ce trajati do 21. februara, a na sajmu je biti 55 zemalja ucesnica i 1.153 izlagača.
Očekuje se obaranje i rekorda po broju posetilaca, jer je prošle godine bilo njih oko 70.000, a ove godine se očekuje bar 75.000.
Na sajmu će svoju turističku ponudu predstaviti 110 lokalnih samouprava i organizatori očekuju da bude prekretnica kad je reč o daljem rastu turističkog prometa.
Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je ranije da je sajam idealna prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu, budući da je reč o jednom od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi, dok je u čitavoj Evropi u prvih sedam po obimu, kapacitetima i broju izlagača.
Turistička organizacija Prijepolja predstavila se na štandu regije Zapadna Srbija zajedno sa još devet turističkih orginizacija ovog okruga. „Interesovanje posetilaca za štand na kom se nalazi naša organizacija je izuzetno veliko pa se nadamo da će i broj turista koji će posetiti Prijepolje ove godine biti znatno veći u odnosu na prošlu godinu“ kazala je za naš portal Dragana Varaklić direktorka TO Prijepolje.
Pored Sajma turizma, od 18. do 21. februara biće održani i 7. Sajam vina Beowinw, 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca, kao i 12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“, na oko 15.000 kvadrata izložbenog prostora, u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma.
PP Media