Otvoren peti hotel na Zlataru

Na Zlataru je otvoren novi hotel, peti na toj planini, čime je obogaćena ponuda u predstojećoj zimskoj sezoni.
Interes Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede je da zadrži što više mladih na selu, izjavio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić prilikom otvaranja hotela „Zlatarski biseri“ na Zlataru.
Rajić je istakao da razvijanjem uporedo dve privredne grane- turizma i poljoprivrede možemo privući mlade da ostanu na selu, što je jedan od ciljeva Ministarstva poljoprivrede.
On je izjavio da su mnogi poljoprivredno- prehrambeni proizvodi ovog kraja zaštićeni, dok su drugi na putu da to budu, što takođe predstavlja jedan od potencijala privrednog razvoja.
Ministarstvo je tu da stvori uslove i da pomogne da se mladi afirmišu i zadrže u ovom kraju, rekao je Rajić nakon otvaranja hotela.
Novootvoreni hotel je privatno vlasništvo, odnosno preduzetnika Vojka Purića, a u njega je uloženo 1,5 miliona evra.
Nalazi se na 1170 metara nadmorske visina sa 75 kreveta, a pored restorana, ski staze, raspolaže i sadržajima poput velnesa, turskog kupatila…

Rasprodati svi novogodišnji aranžmani na Zlataru

Svi novogodišnji aranžmani na Zlataru rasprodati su još početkom novembra i na ovoj planini više nema slobodnih kapaciteta za Novu godinu,izjavila je direktorka TO Nova Varoš Ivana Novaković. „Najveće interesovanje bilo jer za trodnevne aranžmane sa dočekom i reprizom Nove godine“,kaže Novakovićeva i ističe da je dobra posećenost rezultat ulaganja u turističku infrasrukturu.
Izvor:Tanjug i Zoomue