Pandemija virusa korona u fokusu sastanka vladike Atanasija i direktora Opšte bolnice u Prijepolju

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije upriličio je u episkopskom sedištu u Prijepolju sastanak sa direktorom Opšte bolnice u Prijepolju doktorom Zoranom Drobnjakom.

Glavna tema razgovora bila pendemija virusa korona koja je zahvatila celu planetu. Episkop je naglasio da smo mi u Crkvi svesni značaja svog angažovanja i da u potpunosti podržavamo rad i cenimo napore naših lekara u borbi protiv ovog novog neprijatelja ljudskog zdravlja.

Eparhija mileševska je, prema rečima Episkopa Atanasija, ozbiljno shvatila situaciju u kojoj se našla država i celokupno društvo i preduzela određene mere, iznete u nedavnom eparhijskom saopštenju u kome se narod poziva da se odgovorno odnosi prema naredbama i savetima lekara i ostalih nadležnih institucija i da ne širi paniku, a da sa duhovne strane svi umnožimo svoje molitve Gospodu, Lekaru duša i tela naših, za zdravlje, krepost i snagu u ovim iskušenjima. Zaključak razgovora bio je da će Eparhija mileševska i Opšta bolnica u Prijepolju nastaviti svoju saradnju u borbi protiv ove nove zarazne bolesti.

PP Media