Peti memorijal u basketu za „Ivanu i Saja“ 3. i 4. jula na terenima ORSI

Prijepolje – Turistička organizacija Prijepolje, u okviru obeležavnja Dana opštine, a u znak sećanja na tragično preminule kolege Ivanu Rakonjac i Safeta Saja Planića organizuje 3. i 4. jula memorijalni turnir u basketu 3 na 3. Prema rečima direktorice TO Prijepolje Dragane Varaklić, ovo je nastavak uspešnog početka letnje sezone koja je donela  raznovrsnu ponudu sadržaja i manifestacija.

Foto: PP Media

– Ove godine se memorijal održava u okviru obeležavanja Dana opštine Prijepolje koji će imati svoj program od 1. do 10 jula,  a jedna od manifestacija jeste i ovaj turnir koji će se održati 3. i 4. jula na terenima ORSI od 18:00 do 21:30 časova. Činjenica da je naša reprezentacija u basketu pre par dana postala prvak sveta je dodatno afirmisala ovaj sport kod mladih i ja se nadam da će se na ORSI roditi neke nove nade i otkriti talente basketa i srpske košarke – kazala je direktorka Varaklić.

Turistička organizacija Prijepolje je uz pokroviteljstvo opštine uspela da podigne nivo organizacije i nagradnog fonda memorijala što je za rezultat imalo prijavljivanje rekornog broja učesnika, odnosno 12 ekipa u muškoj i čak 10 u ženskoj konkurenciji.

Foto: A.Rovčanin

Realizaciju samog turnira i ove godine će sprovesti tim Igora Golubovića, koji je postao sinonim za dobru košarku i sport uopšte u Prijepolju.

– Sistem takmičenja ostaje isti kao i svake godine, naime u nokaut fazu prolazi 8 ekipa u muškoj konkurenciji, dok će se kod 10 prijavljenih ženskih timova, najverovatnije  organizovati sistem grupa odnosno dve grupe  po pet ekipa.  Moramo se pohvaliti da po prvi put imamo ovoliki broj gostujućih ekipa iz Кosjerića i Zlatibora po jednu i iz Pljevalja i Priboja po dve,  što znači 6 domaćih ekipa i  6 sa strane – kaže Golubović.

Prošlogodišnji pobednik memorijala neće učestvovati na ovogodišnjem turniru, koji će iznedriti novog šampiona. TO Prijepolje je pod pokroviteljstvom opštine obezbedila  novčane nagrade za muški turnir 100.000 dinara, dok će za ženski basket fond nagrada biti određen sledeće sedmice.

Ovo je prva godina da će na turniru učestvovati i žene, što će dodatno afirmisati žensku košarku u Prijepolju. Turnir u obe kategorije će se igrati u isto vreme na dva terena ORSI.

PP Media