Muzička škola u Novoj Varoši koncertom obeležava 20 godina rada

Nova Varoš – Кoncertom u Domu kulture, u ponedeljak 20. juna u 20 sati, muzička škola u Novoj Varoši obeležiće značajan jubilej – dve decenije uspešnog rada i postojanja.

Detalj sa prošlogodišnjeg koncerta, foto: Varoške novine

Četrdesetak polaznika matične prijepoljske Muzičke škole – Izdvojenog odeljenja u Novoj Varoši prikazaće sve svoje veštine izvođenja kompozicija klasične muzike na klaviru i harmonici. Na programu će se specijalno za ovu priliku naći dela najpoznatijih domaćih i stranih kompozitora, među kojima su Betoven, Bah, Mocart, Brams, Mejer, Dojčinović, Кršić…Nastupiće i mlađani hor pripremnog odeljenja koji već po tradiciji izazove najveće simpatije publike.

-Pozivamo Novovarošane, ljubitelje klasične muzike, kao i sve prijatelje i saradnike Muzičke škole da nam se pridruže na velikom godišnjem koncertu, kojim ujedno obeležavamo ovako značajan jubilej – kaže direktorka ustanove Dragana Tomašević i za “Varoške novine” ističe: -Muzička škola u Novoj Varoši počela je sa radom u novembru 2002.godine i tada je u njenim klupama bilo 12 đaka. Danas ih je sa pripremnim odeljenjem više od 40 i to je najbolji pokazatelj da interesovanje za školovanje u ovoj ustanovi ne jenjava, već je sve veće iz godine u godinu. Što je veliki uspeh imajući u vidu činjenicu da se ukupna učenička populacija na ovim prostorima smanjuje.

Tomašević naglašava da se Izdvojeno odeljenje Muzičke škole u Novoj Varoši može pohvaliti brojnim pregnućima njenih bivših, kao i sadašnjih đaka. Ovu školsku godinu završila je još jedna vredna i darovita generacija. A koliko su bili uspešni najbolje ilustruje podatak da se čak osam polaznika okitilo nagradama i priznanjima na republičkim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Najbolji je, baš kao i lane, bio učenik četvrtog razreda muzičke škole Vaso Šaponjić, koji je na Internacionalnom takmičenju harmonikaša u Sarajevu osvojio prvo mesto.

Varoške novine