Počele 59. MOSI, u Užice stiglo preko 2.000 sportista

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Pravi sportski spektakl večeras je počeo u Užicu, grad na Đetinji će tokom naredna četiri dana okupiti više od 2.000 učesnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, iz 28. gradova i opština. Oni će se nadmetati u raznim disciplinama ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje su za njih pripremili organizatori.

Foto: A.Rovčanin

– Sigurna sam da će Užice koje je ove godine i prestonica kulture Srbije, biti dostojan domaćinstin 59. MOSI igara. Neka je svim takmičarima sa srećom i neka u duhu sporta, zajedništva i druženja i zdravog nadmetanja ove igre počnu. Srećno, rekla je na samom otvaranju gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Grad Užice i Organizacioni tim učinili su sve da ove igre proteknu u najboljem mogućem redu i kako kažu, da Užice bude najbolji domaćin do sada.

Foto: A.Rovčanin

– Pune 53 godine čekali smo na ovaj dan i zato sa ponosom dočekujemo početak manifestacije , koja će okupiti oko 2 000 takmičara. . Kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u našem gradu i okolini. Svi sportisti koji se nadmeću imaće adekvatne i vrhunske uslove za prava sportska nadmetanja i sigurno, biće to jedne od najbolje organizovanih MOSI do sada”, rekao je za RINU Srđan Nedeljković član gradskog veća i član Organizacionog odbora.

Sve dane takmičenja pratiće i bogat zabavni program pa će u Gradskom kulturnom centru u četvrtak od 22 časa nastupiti ” Banat i banditi”, u petak u istom terminu zakazan je koncert benda Ten strings, dok će publiku u petak zabavljati Moondance. Izložba sportske fotografije Senka Župljanina i projekcija filmova o užičkim sportistima održaće se u GKC-u u četvrtak 11. jula u 19 časova.

Foto: A.Rovčanin

Koncerti će biti održani i na Trgu partizana, pa će tako sutra od 21 čas nastupiti Dejan Petrović i Big bend. U četvrtak 11. jula zakazan je koncert Amedeus benda a u petak 12. jula koncert Željka Vasića. U subotu 13. jula na Trgu partizana nastupiće grupa Kerber.

Ceremonija svečanog otvaranja održana je na Gradskom stadionu “Radomir Antić” uz učešće sportista, predstavnika grada, resornih ministara i drugih zvanica. Početak MOSI obeležiće i svojim nastupom na Trgu partizana Dejan Petrović i Big bend.

Rina i PP Media