Sutra počinju 59. MOSI, čast Prijepolja brani 130 sportista

Prijepolje – Na MOSI koje počinju sutra u Užicu, nikad više sportova. Na njima će se mladi sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine od 10. do 14. jula nadmetati u čak 18 disciplina, a u program su prvi put uvršteni vaterpol i basket. Prijepolje će imati sportiste u devet disciplina, a čast opštine braniće 130 sportista i sportskih radnika.

Foto: A.Rovčanin

Put grada na Đetinji sutra će iz Prijepolja krenuti izuzetno brojna sportska družina. Član Opštinskog veća zadužen za sport Sanel Dizdarević kaže da je lokana samouprava obezbedila kompletnu opremu za sportiste, prevoz, smeštaj i ishranu. On navodi da su u opremanju sportista pomogli i sponzori, prevashodno kompanija MDG.

– Prijepolje će u Užicu prestavljati 130 sportista, koji će se nadmetati u devet sportskih disciplina. Obezbedili smo kompletnu opremu za sportiste, prevoz, smeštaj i ishranu. U kupovini sportske opreme pomogla nam je kompanija MDG, kojoj smo zahvalni na tome. Nadam se da će se naši sportisti u Prijepolje vratiti sa dobrim rezultatima i velikim brojem medalja – ističe Dizdarević

MOSI u Užicu su 59. po redu, a jubilarne 60. su idućeg leta u Višegradu. Prijepolje očekuje da će u petak kada bude zasedala Skupština MOSI dobiti domaćinstvo 61. Igara.

– Nadam se da imamo neophodnu većinu delegata, i da ćemo dobiti domaćinstvo 61. MOSI – navodi Sanel Dizdarević.

Svečano otvaranje Međuopštinskih omladinakih sportskih igara, 59. po redu, je u sredu 10. jula u 18 časova na Gradskom stadionu „Radomir Antić“ pored Đetinje. U svečanom defileu učestvovaće više od 2.500 sportista iz Arilja, Bajne Bašte, Zubinog Potoka, Ivanjice, Kosjerića, Lučana, Ljubovije, Nove Varoši, Novog Pazara, Požege, Priboja, Prijepolja, Sevojna, Sjenice, Tutina, Čajetine, Užica, Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Plužina, Pljevalja, Višegrada, Novog Goražda, Foče, Čajniča, Rogatice, Sokolca, Goražda i opštine Rudo.

Prijavljena je 321 ekipa, 99 u ženskoj i 222 u muškoj konkurenciji.

PP Media