Počeo peti “Čiker MTB 2016” maraton

Rekreativno-biciklisticki maraton “Čiker MTB 2016” krenuo je u nedelju, 26. juna iz Kraljeva. Na putovanju dugom više od 450 kilometara biciklisti će voziti planinskim putevima preko Čačka, Požege, Zlatibora, Nove Varoši, Prijepolja, Pljevalja do Bijelog Polja.
Na ovogodišnjem, petom po redu maratonu učestvuje oko 90 biciklista, a među učesnicima se nalaze državljani Nemačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Švajcarske i SAD-a.
U sredu, 29. juna biciklisti će započeti uspon od Aljinovića na planinu Jadovnik, a trasa četvrtog dana završiće se u Sopotnici. Narednog dana maratonci će se spustiti do Prijepolja, gde će na Platou ispred Doma kulture napraviti dužu pauzu. Iz Prijepolja, trasa se preko Dušmanića i Đurašića, penje na Jabuku do graničnog prelaza sa Crnom Gorom.
Sedmodnevno druženje i upoznavanje sa raznolikim lepotama Srbije i Crne Gore završava se u subotu, 2. jula u Bijelom Polju. Organizator maratona je planinsko-biciklistički klub “Čiker” iz Kraljeva u saradnji sa turističkim organizacijama iz obe države.
PP Media