Podsticaj za nabavku priplodnih grla dobilo 23 poljoprivrednika iz Prijepolja

Prijepolje – Predsednik Privremenog organa u Prijepolju, Izudin Šantić, danas je potpisao ugovore sa 23 poljoprivredna proizvođača za nabavku priplodnih grla stoke.

Foto: A.Rovčanin

Opština Prijepolje izdvojila je 5 miliona dinara iz opštinske kase za podršku poljoprivrednicima u nabavci priplodnih grla. Individualni iznosi subvencija kretali su se u rasponu od 140 do 280 hiljada dinara, u zavisnosti od broja nabavljenih krla svakog pojedinačnog poljoprivrednog gazdinstva.

Potpisivanje ovih ugovora predstavlja konkretan korak u ostvarivanju strateških ciljeva razvoja poljoprivrede u Prijepolju. Šantić je izrazio zadovoljstvo zbog podrške koju opština pruža lokalnim poljoprivrednicima i naglasio značaj ove investicije za budućnost agrarnog sektora.

– Mi smo do sada od ukupno 28 miliona dinara, koliko je opredeljeno za poljoprivrednike realizovali 22 miliona dinara. Trenutno su u toku još tri javna poziva vredna oko 6 miliona dinara, i do kraja godine ćemo realizovati sve ono što smo planirali. Ova sredstva direktno će doprineti unapređenju kvaliteta stočnog fonda, povećati produktivnost i podstaći održiv razvoj poljoprivrede u našoj opštini. Ovo je investicija u budućnost naše zajednice i potvrda našeg opredeljenja da podržimo naše poljoprivrednike – kazao je Šantić.

Foto: A.Rovčanin

Poljoprivrednici koji su potpisali ugovore izrazili su zahvalnost lokalnoj samoupravi na podršci, ističući da će ova sredstva značajno doprineti unapređenju njihovog stočnog fonda.

PP Media