Policijska uprava Prijepolje prima 12 policajaca, konkurs u toku

Prijepolje – Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji. Za Policijsku upravu Prijepolje predviđeno je 12 radnih mesta.

Foto: A.Rovčanin

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

– Od 1.100 polaznika Centra za policijsku obuku, 550 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 na radnom mestu granični policajac. Кandidati za polaznike se prilikom prijave na konkurs izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje – kaže ispred PU Prijepolje načelnik Odeljenja policije potpukovnik Aleksandar Šarac.

Načelnik Odeljenja policije potpukovnik Aleksandar Šarac, foto: A.Rovčanin

On je naveo da je za Policijsku upravu Prijepolje opredeljeno je 12 mesta, i to 10 za radno mesto policajac i 2 saobraćajni policajac.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs .

PP Media