Prijepoljci u subotu biraju najboljeg zeta i snajku i takmiče se u spremanju riblje čorbe

Prijepolje – Riblja čorba krčkaće se u subotu 5. avgusta na obali Lima u centru grada, a Prijepoljci će istog dana birati najboljeg zeta i snajku. Mlade Prijepoljke, u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na prethodne dve godine, Millena Cmiljanović, Zelda i Dunja Ćuković, uveliko rade na pripremi ovogodišnjih “Limskih darova”.

Limski darovi ponovo u modi, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Prijava ekipa za spremanje riblje čorbe trajaće do petka, 4. avgusta, kaže jedna od organizatorki Dunja Ćuković.

– Prijava ekipa za takmičenje u spremanju riblje čorbe traje do 4. avgusta, do kada se primaju prijave putem društvenih mreža na kojima se može naći i kontakt telefon za detaljna uputstva.  Kotizacija za takmičare je simboličnih 1.000 dinara, a svi učesnici će imati obezbeđena mesta za kotao, drva i sve što im je potrebno da se spremi čuvena Limska riblja čorba – ističe Dunja i dodaje da su obezbeđene nagrade za najuspešnije majstore riblje čorbe.

Bogat program sa skromnim sredstvima, Dunja Ćuković, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Na plaži kod Novog mosta, izuzev tradicionalnih sadržaja takmičenja u spremanju riblje čorbe biraće se  i najbolji prijepoljski zet i snajka, ali i najgora riblja čorba kao i najveselija ekipa.

– Da bi podstakli što više ekipa da se prijavi, i ove godine smo odlučili da biramo ekipe sa najboljom atmosferom, ekipu sa najorginalnijim imenom a biće nagrađena i ekipa koja bude imala najgoru čorbu. Biće žestoka konkurencija kada je u pitanju izbor za najboljeg zeta i snajku – navodi Zelda Ćuković.

Zelda Ćuković, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Održavanje jedne od najprepoznatljivijih prijepoljskih manifestacija podržava i lokalna Tursitička organizacija.

– Turistička organizacija će ove godine pružiti logističku i finansijsku pomoć za održavanje ove manifestacije. Zbog smanjenih sredstava u ovogodišnjem budžetu, finansijska pomoć biće znatno manja nego prethodnih godina – kaže direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Petar Vasiljević direktor TO Prijepolje, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Dolazak ekipa predviđen je u subotu od 12 do 15 časova, nakon čega sledi i takmičarski deo. Od 20 časova predviđeno je proglašenje pobednika a zatim i kulturno zabavni program.

– Mi želimo da se zahvalimo brojnim sponzorima, prijepoljskim privrednicima koji su ove godine donirali sredstva kako bi se održala ova manifestacija. Bez njihove pomoći ne bi bilo moguće organizovati Limske darove – tvrdi Milena Cmiljanović.

Milena Cmiljanović, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Prošle godine epitet najboljeg zeta poneo je Nikola Adamović iz Beograda, dok je za najbolju snajku proglašena Indijka Mimi Simović.

Memorijal u bič voleju Radomir-Lale Moračanin, zbog nedostatka sredstava neće biti organizovan.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Tekst je nastao u okviru projekta “Zaboravljeni turistički biseri Polimlja”. Izradu teksta sufinansirala je Opština Prijepolje iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Prijepolje u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media