Zbog opasnosti od poplava u delu Prijepolja uvedena vanredna situacija

Prijepolje – Sve oči uprte su u reku Lim, čiji vodostaj od jutros naglo raste, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu opštine Prijepolje. Naime, zbog obilnih kišnih padavina i opasnosti od poplava na predlog Štaba za vanredne situacije predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanrednu situaciju u četiri mesne zajednice.

Foto: A.Rovčanin

Vanredna situacija uvedena je u mesnim zajednicama Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

Reka Lim, još uvek se nalazi u svom koritu, i trenutno  nema opasnosti od izlivanja. Preventivno je reagovano u Brodarevu, gde je sprečeno da voda prodre kroz nasip. Štab je zabranio korišćenje sportskih terena “ORSI”.

– U Brodarevu se preventiuvno i blagovremeno reagovalo kako voda ne bi prodrla kroz nasip. Za sada nema opasnosti od izlivanja reke Lim, mi iz časa u čas pratimmo vodostaj i sve nadležne ekipe nalaze se na terenu – kazao je komadant opštinskog Štaba za vanredne situacije Izudin Šantić.

Štab je naložio komunalnoj inspekciji da obavesti vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju terase na obali Lima, da iste ne koriste dok ne prođe poplavni talas.

Vrhunac poplavnog talasa očekuje se večeras tokom noći.

PP Media