Potpisani ugovori za unapređenje energetske efikasnosti

Nova Varoš –  U Novoj Varoši su potpisani trojni ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih, kuća, stanova i stambenih zajednica  koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu tople vode. Odobreno je 46 zahteva, a najveće interesovanje Novovarošana vladalo je za zamenu stolarije.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Budžetom opštine Nova Varoš za 2022. godinu opredeljeno je ukupno 6,4 miliona dinara za mere energetske efikasnosti zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike za pozive koji se finansiraju iz učešća opštine i Ministarstva do 50 %.

Na javni poziv ukupno je pristiglo 60 prijava građana, međutim nekoliko njih je odbijeno zbog nepotpune i netačne dokumentacije, tako da su danas ugovori potpisani sa 46 građana.Najveće interesovanje vladalo je za zamenu stolarije.

Prošle godine subvenciju za zamenu stolarije iskoristilo je 21 domaćinstvo, za šta je utrošeno više od dva miliona dinara. Ono što sledi je Javni poziv za solarne elektrane a u Opštinskoj upravi u Novoj Varoši se nadaju da će biti isto tako uspešan i da će vladati veliko interesovanje kao što je to bio slučaj i za mere energetske sanacije.

PP Media