Povodom 27. marta Svetskog dana pozorišta Dom kulture Prijepolje emitovaće snimke svojih predstava na YouTube kanalu

Prijepolje – Čekajući momenat kada ćemo ponovo igrati na velikoj sceni Doma kulture i sa uzbuđenjem iščekivajući premijerno prikazivanje pozorišnih predstava večernje i dečje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture, želimo da ostanemo u kontaktu i da na ovaj način obeležimo značajan dan za pozorišta širom sveta. Zato ćemo od 27. marta na našem Youtube kanalu emitovati snimke predstava, najavljuju iz prijepoljskog Doma kulture.

Promo plakat

Na repertoaru se nalaze jedna dečja i jedna predstava večernje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture.

– Prva predstava koja će biti prikazana je „Lepotica i zver“ Miloša Miloševića u režiji Ammara Mešića. Predstavu izvodi dečja scena Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje: Zlatan Mustajbegović, Milica Ljubojević, Minja Lučić, Enio Muškić, Lana Mandić i Nađa Hadžalić. Premijerno je izvedena 16. marta 2018. godine.
Učestvovala u Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Priboju gde je osvojila 1. mesto na Festivalu “Vragolaste pozorištarije” u Smederevskoj Palanci, Međunarodnom pozorišnom festivalu “DOPS” u Jagodini, Festivalu “Kulturno ljeto” u Ulcinju. Početak striminga je u 18 časova. Ista predstava moći će da se pogleda i naredna tri dana, 27, 28. i 29. marta – navodi se obaveštenju Doma kulture.

Druga predstava koja će biti prikazana je „NOĆ BOGOVA“ Mira Gavrana u režiji Lilijane Ivanović.

– Predstavu izvodi večernja scena Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje: Nikola Gogić, Meša Šendelj Žak, Ivan Baković i Rada Nestorović. Premijerno je izvedena 28. marta 2014. godine. Pobednik Smotre amaterskih pozorišta Zlatiborskog okruga u Bajinoj Bašti. Pobednik Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije. Učestvovala na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Kuli. Početak striminga je u 20 časova. Ista predstava moći će da se pogleda i naredna tri dana, 27, 28. i 29. marta. – zaključuje se u obaveštenju Doma kulture.

PP Media