Predstavom Čudo u Šarganu počelo “Letnje zagrevanje” pred Zlatar fest

Nova Varoš – Predstavom „Čudo u Šarganu“, u izvođenju  amaterskog pozorišta „Teatar Inat“ iz Užica, sinoć  je u Domu kulture ‘’Jovan Tomić’’ u Novoj Varoši zvanično počelo Letnje zagrevanje pred Zlatar fest.

Glumci amateri iz Čajetine i Užica pobrali simpatije novovaroške publike, foto: A.Rovčanin

Predstava je rađena po tekstu Ljubomira Simovića dok režiju potpisuje Andrijana Simović. Radi se o predstavi koja je premijerno izvedena u junu ove godine na Zlatiboru, a 26. jula, glumačka ekipa Teatra Inat iz Užica imala je priliku i po prvi put gostovati upravo u Novoj Varoši.

Pored Ljiljane Janković i Marka Mutavdžića, Jelena Tešić je odlično odigrala lik luckaste i naivne konobarice Cmilje, dok je Bojana Kostović imala težak zadatak da odigra lik Gospave žene sa margine društva. Marija Maričić se odlično snašla u ulozi prosjakinje, dok je lik Jagode verno dočarala Marija Jeremić, koja je uspela da pokaže snove i želje jedne radnice iz treće smene. Što se tiče muških likova Vladimir Arsić se dosta trudio da predstavi lik Anđelka, sitnog kriminalca.  A s druge strane Branimir Aćimović je imao zanimljivu transformaciju lika Stavre koji od tvrdog samca do kraja predstave postaje porodičan čovek.

Inače, predstava Čudo u Šarganu izvedena je zahvaljujući saradnji koju je KZM Nova Varoš ostvarila sa udruženjem PRkos iz Čajetine.

Brojna publika pohvalila je izbor predstave ističući da su kulturna dešavanja ono što zaista fali Novoj Varoši, naročito nakon teške godine obeležena korona virusom.

U okviru Letnjeg zagrevanja pred Zlatar fest, u programu Doma kulture Jovan Tomić, pored predstave Čudo u Šarganu, izvedena je i predstava Ajnštajnova izdaja kao i koncert Leontine Vukomanović i Darije Vračević.

U sredu, 28. jula biće izvedena predstava Bračni prevrtljivci, urnebesna komedija u kojoj igraju  Olga Odanović, Sonja Knežević i Miloš Đorđević.

PP Media