Priboj deli lekciju ljubavi i drugarstva

Priboj – Sportske igre mladih nastavile su turneju po Srbiji u Priboju. Mališani iz tog grada, ali i iz Nove Varoši i Prijepolja, njih oko 1500, nadmetali su se u devet sportova (odbojka, mali fudbal, odbojka na pesku, rukomet, tenis, stoni tenis, basket 3 na 3, izmeđi dve vatre i šah).

U Priboju otvorene Sportske igre mladih foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Skup su otvorili Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj, Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i Filip Komarica predsednik Sportskog saveza Priboja,uz prisustvo i Denisa Šarka, glavnog koordinatora SIM za ovu regiju i predstavnika lokalne samouprave.

Oko 1500 mališana iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši nadmetalo se u 9 disciplina foto: wwww.ppmedia.rs A.Rovčanin

Predsednik Sportskog saveza Filip Komarica je naveo da bez obzira na ostvarene rezultate koje će mališani postići, očekuje ih puno drugih izazova u životu. Međutim onaj najvažniji zadatak je da budu dobri ljudi.

Baklju je na oduševljenje dece nosio Benjamin Kokord, koji je upalio plamen, označivši Igre otvorenim otvorenim. Kokord je mladi pribojski atleticar koji je izborio plasman na završno finale Sportskih igara mladih u Split.

Program upotpunili mališanu PU Neven, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Priboj je prvi put domaćin karavanu Igara, predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović zahvalila se domaćinima na srdačnom gostoprimstvu.

„Kada vas ljudi dočekaju prvi put širokog srca sa ovoliko nasmejane dece, to predstavlja pokazatelj i nekih drugih pobeda. Hvala Vam na toploj dobrodišlici, najbolje čekamo na završnom državnom prvenstvu u Beogradu sredinom jula meseca – navela je Jovanović.

Predsednik lokalnog parlamenta Boris Mrdović rekao je da su SIM divna slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije.

Priznanje gradu domaćinu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Priboj sa Vama mladima pokazuje svoju snagu i budućnost i to da ima tradiciju u sportu. Grad koji je prošle godine ugostio na MOSI oko 3 hiljade sportista i blizu 15 hiljada gostiju, pokazao je svu svoju srdačnost i gostoprimstvo. Današnji dan treba da bude u duhu prijateljstva i sporta, pobede i porazi su sastavni deo života zbog toga treba na sportskim terenima da pokažete ljubav i fer plej – istakao je Mrdović.

SIM, nakon Priboja nastavlja svoj karavan na  Zlatiboru a potom sledi i Kraljevo. Generalni pokrovitelj ovogodišnjih Igara je kompanija Dunav osiguranje.

PP Media