Priboj nagrađen pokaznim poligonom za bezbedno učešće dece u saobraćaju

Priboj – U znak dobre saradnje Agencija za bezbednost u saobraćaju donirala je opštini Priboj pokazni poligon za decu. Tokom primopredaje poklona, maskota Pažljivko je ovdašnjim mališanima održao predavanje o bezednosti u saobraćaju, a zbog učestalosti stradanja u saobraćaju lica starijih od 65 godina održano je predavanje i penzionerima.

Pokazni poligon za decu, foto: Goran Reković

Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost u saobraćaju kazao je da je ovaj poklon od iztuzetne važnosti jer deca od malih nogu treba da se uče kako da se ponašaju u saobraćaju a samim tim oni uče i o bezbednosti.

“Ovaj poligon će deci omogućiti da na njemu projektuju teorijska znanja, što će u praksi dalje značiti siguran put od kuće do škole ali i za brojne druge situacije. Očekujemo da će opština zajedno sa Savetom za bezbednost u saobraćaju kontinuirano raditi na edukaciji mladih kako bi bili što manje izloženi mogućim opasnostima”, kazao je Petrović. On je dodao da je opština Priboj jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je dobila ovakav poklon.

Deca i pažljivko

Predsednik saveta za bezbednost u saobraćaju opštine Priboj Drago Drobnjaković zahvalio se predstavnicima Agencije za bezbednbost u saobraćaju i naglasio da ovaj poklon čija je vrednost milion dinara biti iskorišćen u svrhe saobraćajnog vaspitavanja dece predškolskog uzrasta kao i dece nižih razreda osnovnih škola. On je takođe istakao važnost praktičnih i pokaznih vežbi.

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović je podsetio da je ovaj poklon rezultat odlične saradnje između lokalne samouprave i Agencije za bezbednost u saobraćaju koja traje već godinama unazad. Mrdović je kazao da Savet za bezbednost u saobraćaju već godinama ima brojne aktivnosti kako operativne tako i preventivnie.

“Savet za bezbednost u saobraćaju godinama već sprovodi su brojne akcije sa decom iz osnovnih škola ali su imali i značajan doprinos prilikom izrade infrastrukturnih projekata gde su značajno uticali na povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Na njihovu inicijativu postavljen je veliki broj saobraćajnih znakova, horizontalna i vertikalna signalizacija”, kazao je predsednik pribojskog parlamenta.

Mrdović je naglasio da je prema podacima koje opština Priboj dobija od MUP – a, zabeleženo značajno smanjenje saobraćajnih prekršaja, čemu su važan doprinos dali kroz svoje aktivnosti Savet i Odbor za bezbednost u saobraćaju.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *