Priboj: Devojka preminula dva meseca nakon porođaja, porodica upire prst u lekare za njenu smrt

Biljana Slović (31) iz Pribojkse Banje preminula je samo dva meseca nakon porođaja koji su obavili lekari Opšte bolnice u gradu na Limu. Milanko Grozdanić, otac preminule devojke za smrt krivi lekare koji su obavili porođaj i kaže da je ceo slučaj prijavio policiji i tužilaštvu. Iz pribojske bolnice nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima, dok je iz ZC Užice rečeno da će ceo slučaj ispitati komisija koju je formirao direktor ove zdravstvene ustanove i utvrditi da li je bilo nepravilnosti u radu lekara.

U novogodišnjoj noći Biljana je carskim rezom na svet donela dečaka. Tri dana nakon porođaja dobila je povišenu temperaturu i usledile su komplikacije, kroz suze započinje priču otac preminule devojke Milanko.

– Cela trudnoća je protekla bez problema. Usledio je zatim porođaj i samo nekoliko dana kasnije moja ćerka dobija temperaturu. Od strane lekara porodici je rečeno da je rana otvorena kako bi bila očišćena te da će temperatura brzo nakon toga proći. Međutim stvari su po Biljanu postaja sve gore i gore, pojavila se i infekcija i bolovi u plućima, da bi tek 25 dana posle porođaja u teškom stanju ona bila prebačena u Opštu bolnicu u Užice na dalje lečenje. U razgovoru sa užičkim lekarima rečeno mi je da je rana dosta zapuštena te da će morati da je prebace u Klinički centar Srbije na dalje lečenje – plačnjavim glasom pričao o paklu kroz koji je cela porodica prošla Milanko Grozdanić.

U Kliničkom centru Srbije, nesrećnoj ženi je odmah nakon pregleda 1. februara izvršena operacija stomaka, da bi nedugo zatim pala u komu u kojoj se nalazila sve do 3. marta kada je i preminula.

– Smatram da je mojoj Biljani u Priboju pružena nesavesna lekarska pomoć od strane medicinskih radnika, čija imena sam naveo u prijavi koju sam podneo policiji, te da je njihovom greškom dobila sepsu i da su oni direktno odgovorni smrt mog deteta – tvrdi Grozdanić.

Milanko Grozdanić otac preminule devojke, foto: www.ppmedia.rs

Iz Zdravstvenog centra u Užicu poručuju da će komisija ispitati ceo slučaj i utvrditi da li je bilo propusta u radu lekara.

– Doktor Miloš Božović direktor ZC Užice je hitno formirao komisiju koja će otići u Priboj i ceo slučaj ispitati. Mi nismo imali nikakvu pritužbu porodice niti zdravstvene inspekcije vezanu za ovaj slučaj, međutim nakon interesovanja medija odmah je reagovao direktor i naložio da se utvrde svi detalji i okolnosti oko smrti Biljane Slović. Čim komisija završi svoj posao upoznaćemo javnost o detaljima ovog nemilog slučaja – kaže za „PP Mediu“ potparol ZC Užice Danijela Vasiljević.

Inače, široj javnosti je opšte poznato da se pribojsko zdravstvo nalazi u jako lošem stanju uprkos naporima i konstantnom ulaganju od strane lokalne samouprave stanje se teško popravlja. Kao glavni razlog za to nameće se nedostatak stručnog kadra. Tokom prošle godine u direktorskoj fotelji Opšte bolnice u Priboju sedala su čak tri lekara, međutim stvari ne idu na bolje.
PP Media

One Response to Priboj: Devojka preminula dva meseca nakon porođaja, porodica upire prst u lekare za njenu smrt

  1. Недељко kaže:

    Треба питати председника општине Прибој, шта је урадио за ова три мандата да макар болница личи на болницу. Та болница нема елементарне услове ни за рад ни за опоравак пацијената, Добри лекари одлазе у иностранство, остају недовољно искусни. о медицинским сестрама да не говорим, родитељи највише терају децу или да буду медицинске сестре или полицајци, сигуран посао, плате на време… Колико деца воле да буду медицинске сестре и медицинска браћа, види се по оваквим последицама. Шта рећи, у Прибоју је пре 12 година било 40000 људи, кад је садашњи председник дошао на власт. Изгубио је за ова три мандата скоро две трећине људи, сад их има око 18000. Добар успех председника општине за ова три мандата. Страшно!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *