Priboj i Rudo dobili licencirane teniske trenere

U okviru programa prekogranične saradnje izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine uspešno se realizuje projekat „Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj”

Reč je o razvoju i afirmaciji tenisa u ove dve pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom naslijeđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dve opštine.

Kao jedan od rezultata ovog projekta je uspešno završena obuka teniskih trenera  u organizaciji Turističke organizacije Opštine Priboj, u saradnji sa Teniskim savezom Republike Srbije, na područiju Zlatibora.

 Krajem maja održana je sedmodnevna obuka za pet teniskih trenera iz Priboja i Ruda, pod stručnim nadzorom trenera reprezentativnih selekcija, Milošem Dedićem. Polaganje za licencu D Teniskog saveza Srbije za rad sa decom od 6 do 12 godina, obavljeno je pred komisijom na čelu sa Dejanom Vukojičićem koordinatorom Teniskog saveza Srbije za dečji tenis. Ovi treneri će predstavljati okosnicu razvoja tenisa u ove dve opštine.

Pored edukacije i licenciranja trenera ovom obukom, kroz projekat će biti, između ostalog, izgrađeni teniski tereni u ove dve opštine. Takođe biće opremljen i teniski klub u Priboju kao i formirana i opremljena teniska sekcija u Opštini Rudo. U okviru programa u planu su  dva kampa za devojčice i dečake iz opština Priboja i Ruda.

Projekat se finansira iz pretpristupnih  fondova Evropske unije, u sklopu programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine tokom perioda između 2014 i 2020 godine. Projekat implementiraju Turistička organizacija Opštine Priboj i Javna ustanova za turizam i sport Opštine Rudo. Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Neobična istorija, biće temelj razvoja novih sadržaja koji će verujemo privući turiste, ljubitelje ovog sporta i istorije, što će svakako doprineti razvoju i promociji  opština kako ovih tako i opština iz  regiona.

PP Media