Priboj spreman spreman za treće po redu Dane Danila Lazovića

Treći po redu festival “Dani Danila Lazovića” pod sloganom “Govorim poeziju, čuvam kulturu”, ove godine se održava od petog do sedmog novembra u Priboju.
Festival koji se održava u znak sećanja na velikana srpskog glumišta, ove godine je dobio i niz izmena, koje će svakako festival učiniti znatno boljim.
Prvi dan rezervisan je za izložbu novinskih članaka iz profesionalnog života našeg doajena Danila Lazovića i za novu predstavu Amaterske pozorišne scene “Zasluženi odmor”.
Drugi dan festivala znatno je obogaćen i sadržaće nekoliko novina u programskom smislu. Predviđeno je otvaranje izložbe Dragiše Milosavljevića pod nazivom “Poslednji čuvari Podrinja”. Centralno dešavanje drugog dana je posebno kreiran program “Danilu u čast”. Ovaj program osmišljen je sa idejom da se na neformalniji način govori o liku i delu Danila Lazovića, ali i da se afirmiše govorenje poezije. Ove godine u programu “Danilu u čast” učestvuju glumci Beogradskog dramskog pozorišta i specijalni gost glumac programa “Danilu u čast”.
Trećeg dana festivala takmičarsko veče upotpunićemo dodatnim programskim sadržajima i ugostićemo Ivana Bosiljčića kao gosta – glumca i člana stručnog žirija.
Na takmičenju učestvuju studenti iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a najbolji će dobiti Povelju Danilo Lazović i 1.000 evra u dinarskoj protivrednosti.
Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine profesor Fakulteta dramskih umetnosti Radovan Knežević, glumci Ivan Bosiljčić i Slobodan Ćustić, glumica i prošlogodišnja pobednica Milica Janketić i u ime porodice Lazović Jelena Lazović.
Festival je ove godine bogatiji za novi program „Danilu u čast“ u okviru koga učestvuju glumci Beogradskog dramskog pozorišta, teatra u kome je Danilo Lazović diplomirao – Vesna Čipčić, Slobodan Boda Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović.
Moderator programa biće Miodrag Miki Krstović, a domaćin festivala glumac Mihailo Laptošević.
Osnivači festivala „Dani Danila Lazovića“ su Dom kulture „Pivo Karamatijević“ i Zavičajni muzej, pod pokroviteljstvom Opštine Priboj.

PP Media