Priboj: Usporivači brzine i u seoskom području

Priboj – Ovih dana završavaju se radovi na deonicama putne infrastrukture, koji usled loših vremenskih prilika prethodne godine nisu bili završeni. U cilju povećanja nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, opštinski Savet za bezbednost saobraćaja, nastavio je akciju postavljanja prinudnih usporivača brzine, tzv.“ležećih policajaca“ na seoskom i prigradskom području.

Na zadovoljstvo Sjeverinca i Strmčana, ali i onih koji kreću put Rudog ili Sarajeva, zamenjena su i dva postojeća prinudna usporivača brzine kroz centar MZ Sjeverin. Ovih dana isto će se uraditi i sa oštećenim prinudnim usporivačem brzine i na regionalnom putu kroz Poljice, u blizini benzinske pumpe, kao i na regionalnom putu u centru MZ Кratovo.

Zbog bezbednosti dece pre svega, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju, prvi put su postavljeni i tzv „ležeći policajci“ u centrima mesnih zajednica Sastavci i Кrajčinovići. U zoni škola postavljena su tri prinudna usporivača brzine u centru Sastavaka i dva u MZ Кrajčinovići.

Prema rečima Draga Drobnjakovića, predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj na ovaj način se samo realizuje krajem godine započeti projekat, sredstva od preko 500 hiljada dinara obezbedila je lokalna samouprava, a radove izvodi pribojska firma „Divac izoplast“.

PP Media