Pribojski pčelari dobili novo rukovodstvo

Priboj – Na skupštini Udruženja pčelara u Priboju, održanoj minulog vikenda došlo je do promene rukovodstva, dugogodišnjeg predsednika, Sava Mrdaka, zamenio je Nikola Mikovć.

Pored izbora novog rukovodstva, na skupštini su sumirani rezultati u prethodnoj godini i razmatrani planovi za tekuću godinu, a po njenom završetku, održana su i dva stručna predavanja na teme: Radovi za prolećni razvoj pčelinjih društava i Radovi na pčelinjacima tokom leta.

U periodu kada pčele miruju, pribojski pčelari su i te kako vredni a primer za to je i održavanje prvo vanredne a zatim i redovne skupštine Udruženja pčelara u gradu na Limu. Usvojen je novi Statut i Pravilnik o radu skupstine i Izvrsnog odbora udruženja a izabrano je i novo rukovodstvo.

– Najvažnije je da budemo složni i jedinstveni. Za ovih 8 godina dok sam bio predsednik, sa 80 došli smo do 160 članova i lično mislim da je to pokazatelj da smo radili dobro. Nabavljali smo sve ono što je potrebno pčelarimo po veoma pristupačnim cenama. I buduće nadamo se da ćemo raditi u interesu pčelara, a ne za naš lični interes – kazao je bivši predsednik Udruženja pčelara Priboj Savo Mrdak.

Pored sumiranja rezultata iz prošle godine jedan od predloga na skupštini bio je i pokretanje internet stranice udruženja, preko koje bi pčelari mogli da se informišu o svim interesantnim aktuelnostima ali i rešavanju gorućeg problema koji se odnosi na poslovni prostor udruženja. Po završetku skupštine, Miljko Šljivić, predavač SPOS-a održao je dva stručna predavanja na teme: Radovi za prolećni razvoj pčelinjih društava i Radovi na pčelinjacima tokom leta.

PP Media