Proizvodi prijepoljskog kraja predstavljeni u Gornjoj Gorevnici kod Čačka

Prijepolje/Čačak – Gastronomska ponuda prijepoljskog kraja, sa akcentom na beli mrs, predstavljena je u okolini Čačka u Gornjoj Gorevnici, gde je u toku trodnevna manifestacija „Mlečni put“. Sajamski prostor bio je krcat posetiocima koji su bili oduševljeni kvalitetom mleka i mlečnih proizvoda.

Foto: A.Rovčanin

Na sajmu se našao zgoreli sir, pešterski punomasni sir, sir sa tartufima, dimljeni sir, rolovani kajmak, dok je sajamka sala mirisala na uštipke punjene kajmakom.

Foto: A.Rovčanin

Direktorka turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić, obišla je izlagače. Proizvode od belog mrsa iz prijepoljskog kraja prezentovala je farma „Dosković“.

Foto: A.Rovčanin

Ipak, najveću pažnju privukli su specifični ukusi slatkog od belog luka koji je pripremala Svetlana Divac a koji su mogli da degustiraju posetioci u Gornjoj Gorevnici. Široku lepezu proizvoda od vune na sajmu predstavila je i prijepoljska firma Stileks.

Foto: A.Rovčanin

Inače, „Mlečni put“ je manifestacija koja je utemeljena prvi put i ako je suditi prema reakciji čačana, broju izlagača i posetioca nema sumnje da će ona imati svetlu budućnost.  

PP Media