Prijepoljci iz Beograda poslali humanitarnu pomoć u rodni grad

Beograd/Prijepolje – „Udruženje Prijepoljaca u Beogradu“ isporučilo je u sredu prvi kontigent humanitarne pomoći, koji čini 200  paketa sa osnovnim životnim namirnicama, namenjenih socijalno ugroženim stanovnicima grada na Limu.

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu u teškim trenutcima ne zaboravlja rodni grad, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Istovremeno, pomoć je stigla i prijepoljskoj bolnici u vidu zaštitnih maski, vizira, kombinezona, rukavica, pidžama i dezinfekciona sredstava.  Od srede u hotelu Mileševa krenuo je sa radom volonterski centar odakle će pomoć biti distribuirana do najugroženijih.

U teškim trenutcima za celu Srbiju, prijepoljci koji žive i rade u Beogradu, okupljeni u “Udruženje Prijepoljaca u Beogradu”, organizovali su se i poslali pomoć u rodni grad. Novica Steljić kaže da je ovo tek prvi kontigent pomoći najugroženijim sugrađanima te da se na ovome neće zaustaviti.

Priprema paketa u Beogradu, foto: www.ppmedia.rs

– Donacijama članova Udruženja sakupljena su sredstva za kupovinu 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Takođe, za našu bonicu nabavili smo zaštitne maske, kombinezone, rukavice i drugu medicinsku opremu kako bi smo bar donekle olakšali posao lekarima i zdravstvenim radnicima koji svakodnevno vode borbu sa koronom – ističe Steljić.

Paketi humanitarne pomoći, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Donatorima se zahvalio direktor Opšte bolnice u Prijepolju doktor Zoran Drobnjak, koji je naveo da mu je drago što udruženje nije zaboravilo zdravstvene radnike.

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu postoji više od dve decenije i iz godine u godinu okuplja sve veći broj članova. Mladen Topisirović kaže, da su donatori bili fizička lica i firme čiji su vlasnici poreklom iz Prijepolja. On je pozvao sve Prijepoljce koji žive u Beogradu da se učlane u Udruženje i uplatom članarine pomognu rad.

Od srede u Prijepolju je počeo sa radom volonterski centar koji je stacioniran u hotelu Mileševa, odakle će pomoć biti distribuirana onima kojima je najpotrebnija. Volonterski centar “Udruženja Prijepoljaca u Beogradu” će funkcionisati dok ne prodje vanredno stanje i dokle bude postojala potreba da se pomogne najugroženijim žiteljima grada na Limu.

PP Media