Prijepoljci sakupljaju pomoć za decu sa Kosmeta

Prijepolje – Volonteri Humanitarne organizacije “Svi za Кosmet” počeli su u Prijepolju prikupljanje pomoći, namenjene za nabavku novogodišnjih poklon paketića za decu sa Kosova i Metohije.

U Prijepolju počelo sakupljanje pomoći za decu sa Kosmeta, foto: PP Media

Zainteresovani građani, koji žele da se uključe u ovu humanitarnu akciju, mogu to učiniti svakodnevno u periodu od 11 do 16 časova na platou ispred Doma kulture.  

– S obzirom da sam već odavno upoznata sa dešavanjima na području naše južne pokrajine, da sam imala priliku da na Vidovdan, jedan od najvećih hrišćanskih i srpskih praznika, posetim manastir Gračanicu i memorijalni kompleks Gazimestan na Кosovu i Metohiji uvidela sam značaj pomoći i podrške srpskog naroda svojoj braći i sestrama koji i dalje opstaju i čuvaju ognjišta na Кosmetu. Mnoge srpske porodice žive na ivici egzistenciji a najčešće su u takvoj situaciji da moraju da prehrane i školuju decu, da obezbede hranu za stoku, da se leče, da pokriju sve troškove domaćinstva a nisu u mogućnosti usled niskih primanja i siromaštva. Zbog svega navedenog oni, zbog nestabilne finansijske situacije, nisu u prilici da svojoj deci priušte božićne  poklone sa puno slatkiša i igračaka. Te je ova akcija način da se dečici na Кosovu i Metohije ulepša, inače teško detinjstvo a naš narod u mnogim gradovima širom Srbije je spreman da pomogne samo ih je potrebno pokrenuti i organizovati kao što je to danas slučaj u Prijepolju i juče u Priboju. Svako bira kom će Carstvu da se pokloni, ovaj narod danas ovde poklonio se carstvu nebeskom i za to im hvala – kazala je Tanja Bukušić, ispred HO “Svi za Kosmet”.

Humanitarna akcija u Prijepolju biće organizovana svakodnevno do 25. decembra.

PP Media