Prijepolje će sijati u novogodišnjoj noći

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika u organizaciji Doma kulture i Turističke organizacije, a uz podršku lokalne samouprave i JKP „Lim“ u Prijepolju je otpočelo kićenje grada. Na platou ispred Doma kulture okićena je novogodišnja jelka, a čelo ove zgrade biće obasjano lampionima, dok će sutra zasijati i mostovi na rekama Limu i Mileševci, kažu organizatori.
Iako mnogi gradovi zasijaju u novogodišnjoj noći, to nije slučaj i sa Prijepoljem, ne uključujući naravno privatne stanove i ugostiteljske objekte, koji većinom budu okićeni. Da ta praksa bude prekinuta pobrinuli su se iz Turističke organizacije ove opštine i prijepoljskog Doma kulture. Naime, u novogodišnjoj noći, a i neposredno pre dočeka zasijaće plato ispred Doma kulture u svom punom sjaju.
„Cilj je da i našim sugrađanima pružimo malo novogodišnjeg duha. Svi gradovi u našem okruženju su već okićeni, pa smo odlučili i mi da uradimo nešto za naš grad i ljude koji u njemu žive, jer za to nisu potrebna ni velika sredstva, a ni veliki posao, samo malo više dobre volje i organizacije i sve može da bude daleko lepše“, kazala je v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.
Kićenje grada raduje i najmlađe građane Prijepolja, koji su tu da pomognu organizatorima u kićenju novogodišnje jelke.
Planovi su, kako ističu organizatori da se naredne godine kićenje proširi i na druge ulice u gradu, kao i da se za građane upriliči novogodišnji koncert, pa da prijepoljci pored jelke na platou ispred Doma kulture i zapevaju.
PP Media