Prijepolje: Lažna dojava o bombi uspaničila gimnazijalce

U prijepoljsku Gimnaziju danas je stigla dojava o podmetnutnoj bombi, pa je odmah nakon toga usledila evakuacija učenika i zaposlenih. Posle pretresa od strane policije zaključeno je da je dojava bila lažna, a nastava u zgradi Gimanzije je ubrzo posle toga nastavljena.
Nekoliko stotina učenika Gimnazije u Prijepolju izašlo je sa četvrtog časa nakon što je od policije stigao poziv da je u zgradi postavljena bomba. Oni kažu da ovo nije prvi put da zbog sličnih dojava napuštaju nastavu, te da se na kraju uvek ispostavi da takve dojave budu lažne.
„Bili smo na četvrtom času kada su nam rekli da bez panike napustimo zgadu. Prvo nismo znali o čemu se radi, jer smo mislili da je to zbog završne proslave maturanata, a odmah posle toga smo shvatili da je stigla dojava o bombi. Malo smo se uplašili, ali smo ubrzo zaključili da od toga nema ništa, jer nema razloga da to neko učini“, kazao je učenik trećeg razreda Gimnazije Predrag Lolović.
Odmah po nalogu policije, direktor Prijepoljske Gimnazije Vojislav Čabarkapa obavestio je profesore da sa učenicima napuste zgradu. Policija je nakon pretresa utvrdila da se u zgradi nije nalazila bomba, te da je dojava i ovog puta bila lažna.
„Ovo nije prvi put da se ovakve stbvari dešavaju, i prethodnih godina smo imali slične dojave. Zaista ne znam zbog čega se to dogodilo, jer trenutno nemamo nikakvih problema, ni zbog maturanata, koji danas završavaju, a ni zbog drugih učenika“, kazao je Čabarkapa.
Maturanti Prijepoljske Gimnazije poslednji dan boravka u srednjoj školi pamtiće po dojavi da je u zgradi gde su protekle četiri godine sticali srednjoškolsko obrazovanje podmetnuta bomba. Na svu sreću, nakon jednočasovnog pretresa od strane policije utvrđeno se unutra nije nalazila bomba.
PP Media