Škola na Kolovratu proslavila 70. godina postojanja

Osnovna škola „Milosav Stiković“ Kolovrat iz Prijepolja poroslavila je Dan škole i sedamdeset godina postojanja. Na priredbi u prijepoljskom Domu kulture brojni đaci i njihovi nastavnici podsetili su se uspeha postignutih u minulom periodu.
Svečanom pripredbom u velikoj sali Doma kulture u Prijepolju pred velikom brojem učenika i njihovih nastavnika proslavila je 70 godina postojanja škola koja je nekada brojala preko 1000 đaka. Danas ovu školu u dva objekta na Kolovratu i Ratajskoj pohađa preko 600 učenika raspoređenih u 32 odeljenja. Na proslavi velikog jubileja OŠ „Milosav Stiković“ izneseno je i podsećanje na niz značajnih uspeha ostvarenih od strane učenika u proteklom periodu, koji su svoja osnovna znanja sticali baš u ovoj školi.
„Naši učenici su u proteklom periodu postigli zapažene rezultate na svim nivoima od školskih, pa sve do državnih takmičenja. Možemo se pohvaliti i činjenicom da naši učenici, koji nakon osnovne upisuju srednje škole širom Srbije, takođe nastavljaju da nižu uspehe i mi svakodnevno dobijamo pohvale na njihov rad i na to smo posebno ponosni“, kazala je Stana Marković direktorka OŠ „Milosav Stiković“ Kolovrat .
Prema rečima direktorke Stane Marković škola na Kolovratu je u poslednje vreme dostigla pravu funkcionalnost i uređenost, s tim da rad u njoj, kako za nastavnike, tako i za učenike teče nesmetano. U planu su i stručna usavršavanja, a i dodatna uređenja prostora, kazala je ona.
Bogat kulturno umetnički program koji je izveden u prijepoljkom Domu kulture povodom Dana škole i velikog jubileja pripremili su učenici i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi.
PP Media