Prijepolje – mesto koje turisti tek treba da otkriju

Prijepolje – U Prijepolju je do početka decembra ove godine, u odnosu na celu 2021. godinu udvostručen broj noćenja turista.

Foto: A.Rovčanin

Posebno ohrabruje činjenica da su stranci imali čak tri puta više ostvarenih noćenja ove godine nego u istom periodu lane, pokazuju podaci Tursitičke organizacije Prijepolje, koje je u Dnevniku zapadne Srbije prezentovala direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

„Posle dve godine korone turizam se zaželeo sajmova i svih mogućih vrsta promocije. Tako da smo i mi ove godine se predstavili ne samo u našoj zemlji već i van granica što je doprinelo povećanju broja noćenja kod nas kao i posete turista. Naš grad je i dalje ne istražen za turiste i mi to ne skrivamo ima čari i u tome, zato smo mi tu da ih predstavimo. Prijepolje će tek pronaći svoje mesto na turističkoj mapi Srbije”, rekla je Varaklić gostujući u DZS.

Dragana Varaklić direktorka TO Prijepolje

Godišnje 250.000 ljudi poseti manastir Mileševo, a kako kaže direktorka TO njihovi cilj je da ih sadrže na Sopotničkim vodopadima, na Кamenoj Gori na Jabuci kao i u Muzeju.

PP Media i GZS