Prijepolje posetio ambasador OEBS-a u Srbiji Jan Bratu

Prijepolje – Delegacija Misije OEBS-a u Srbiji na čelu sa ambasadorom Janom Bratuom posetila je opštinu Prijepolje. Na sastanku sa predsednikom opštine Vladimirom Babićem i njegovim najbližim saradnicima, razgovalo se o nastavku saradnje a akcenat je stavljen na unapređenju zaštite životne sredine, stručnom usavršavanju mladih i izradi etičkog kodeksa za funkcionere.

Foto: A.Rovčanin

Misija OEBS-a u Srbiji ima nameru u svom mandatu da pomogne Srbiji u građenju društva demokratskih vrednosti. Norveški diplomata Jan Bratu istakao je da OEBS želi kroz Program stručnog usavršavanja mladih da spoji školovane ljude sa organima lokalne smaouprave, od koga bi korist imale sve strane.

– Trudimo se da omogućimo mladima koji su završili visoko obrazovanje da steknu nova znanja unutar institucija lokalne samouprave jer bi to bilo od obostrane koristi. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i izradi etičkog kodeksa – kazao je nakon sastanka medijima ambasador Jan Bratu.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Vladimir Babić zahvalio se delegaciji OEBS-a na današnjoj poseti i naglasio da opština na čijem je čelu, želi da razvija sve programe na kojima Misija OEBS – a u Srbiji radi.

– Našu odličnu saradnju, današnjim sastankom samo svom još više poboljšali i produbili. Uveren sam da ovim radimo dobru stvar za sve građane Prijepolja i državu Srbiju – istakao je Babić.

Dve mlade Prijepoljke Dunja Ćuković i Emina Jukić, nakon završenih studija praksu i nova znanja stiču unutar institucija lokalne samouprave kroz program koji finansira OEBS. One kažu da će im iskustvo i znanje koje stiču puno značiti u daljoj karijeri.

– Trenutno sam praktikant programa koji sprovodi Misija OEBS, znanje stičem u okviru odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj u opštini Prijepolje. Imam priliku da pratim rad tog odeljenja i rad Muzeja u Prijepolju. Ovo je za mene značajno iskustvo u puno će mi značiti u daljoj karijeri – kaže Emina Jukić.

PP Media