Prijepolje-Priboj-Nova Varoš: Iz oportuniteta novac za pet projekata

Ukupno 445 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta, u slučajevima za koje je predviđena novčana kazna ili zatvor do pet godina, rešenjem Ministarstva pravde od 17. maja tekuće godine finansiraće se 130 projekata. Na trećem konkursu za dodelu sredstava od primene instituta oportuniteta bilo je prijavljeno 1 336 projekata.

Novac su dobili projekti kojima će biti obnovljena infrastruktura škola i vrtića, nabavljena školska oprema, kao i nedostajuća sanitetska vozila i medicinska oprema, poboljšani kapaciteti ustanova kulture i socijalne zaštite i pružena podrška osobama sa invaliditetom.

U opštinama Nova Varoš, Priboj i Prijepolje odobreni su projekti u ukupnoj vrednosti od oko 12,2 miliona dinara.
Najviše sredstava otići će u opštinu Nova Varoš, u kojoj će se higijenski uslovi u vrtiću “Paša i Nataša” unaprediti sa 3 789 546 dinara, dok je za rekonstrukciju krova, izradu fasade i ugradnju stolarije u izdvojenom odeljenju Vilovi, osnovne škole “Momir Pucarević” u selu Akmačići kroz sredstva nadležnog ministrstva izdvojeno 3 miliona dinara.

Za projekat “Stvaranje uslova za savremenu nastavu” osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Pribojskoj banji odobreno je 760 624 dinara, dok će sa oko 1,5 milion dinara biti opremljen kabinet za informatiku u Gimnaziji u Priboju.
Za nabavku sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Prijepolju odobreno je 3 189 600 dinara.

Inače, na prethodna dva konkursa Ministarstvo pravde ukupno je dodelilo 703.018.000 dinara za 165 korisnika, među kojima su uglavnom bile škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stare, gerontološki centri, sigurne kuće, ustanove kulture, manastiri i druge.
Izvor: Užičkarepublikapres i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *