Prijepolje, Priboj, Nova Varoš: Više od 1500 domaćinstava dobilo struju

Više sela u opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš koja su ostala je bez električne energije zbog nevremena dobila su struju, a prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Gorana Posrkače svi kvarovi su locirani i sada se radi na njihovom otklanjanju.
Prema njegovim rečima, u opštini Prijepolje, otklonjen je kvar na desetokilovoltnom dalekovodu koji električnom energijom napaja mesne zajednice Babine, Kamena gora i Sopotnica i sad se radi na otklanjanju kvarova na 24 trafo stanice 10 na 04 kilovolta, u ovom trenutku u Prijepolju je oko 350 domaćinstava bez struje.
„Na području opštine Nova Varoš , takođe, otklonjen je kvar na dalekovodima kojima se električnom energijom napajaju mesne zajednice Akvačići i Amzići i sada se radi na otklanjanju kvarova na 60 trafo stanica „, rekao je Posrkača.
Na području opštine Priboj su posledice bile nešto veće, istakao je on dodajući da je tamo došlo do kvarova na dalekovodima kojima se napajaju mesne zajednice Goleša, Mažići, Kalafati, Bučje i Kratovo.
Kako je naveo, bez napona je ostalo ukupno bilo 70 trafo stanica i oko 2.000 domaćinstava nije imalo električnu energiju, međutim radnici Elektrodistribucije uspeli su da otklone veliki deo kvara tako da sada oko 900 domaćinstava nema struju,dodao je Posrkača.
„Prema podacima kojima raspolaže odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju ekipe sve tri elektrodistribucije su na terenu, locirani su kvarovi na desetokilovoltnim vodovima i sada se radi na otklanjanju kvarova kako na vodovima, tako i na seoskim niskonaponskim mrežama“, rekao je Posrkača.
On je ponovio da je nevreme pogodilo uglavnom naselja na većoj nadmorskoj visini u kojima su niskonaponske mreže u dosta lošijem stanju pa samim tim su i posledice gore, odnosno, mnogo više je kvarova koje je potrebno otkloniti kako bi se normalizovalo napajanje električnom energijom.
PP Media