Prijepolje: Proglašena vanredna situacija u celoj opštini

Zbog velikog oštećenja putne infrastrukture, uzrokovanog obilnim padavinama, na teritoriji opštine Prijepolje proglašeno je vanredno stanje. Direkciji za izgradnju koja radi na održavanju puteva, biće potrebna pomoć većeg broja privrednih subjekata, kako bi sanacija štete na putevima bila rešena u što kraćem vremenskom period, pa smo u skladu sa tim i proglasili vanredno stanje na teritoriji naše opštine, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Delimično vanredno stanje u opštini Prijepolje proglašeno je pre dva dana, kada su loši vremenski uslovi bez struje ostavili čak 1200 potrošača u 10 Mesnih zajednica. Zbog velikog oštećenja putne infrastrukture u skoro svim Mesnim zajednicama na teritoriji ove opštine danas je u Prijepolju proglašeno vanredno stanje.
“Ugrožena je putna infrastruktura u prigradskim delovima naše opštine. Način funkcionisanja Direkcije za izgradnju, koja radi sa samo jednim privrednim subjektom za popravljanje tih puteva zahtevao bi vreme dugo čak više i od tri meseca, pa smo zbog toga i proglasili vanredno stanje. Sada će ovo preduzeće imati pomoć od strane više privrednih subjekata i na taj način šteta na putevima će biti sanirana za 10-15 dana”, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Broj potrošača koji je usled kvarova na elektor mreži pre nekoliko dana ostao bez struje, sada je daleko manji. Ekipe Elektrodistribucije su otklonile kvarove na čak 35 od 40 trafostanica. Ostalo je još da se zamene polomljeni stubovi, a trenutno je bez električne energije prema rečima Hašimbegovića oko 200 domaćinstava na teritoriji opštine Prijepolje.
Odluka za proglašenje vanrednog stanja u opštini Prijepolje, između ostalog je doneta i zbog sprovođenja preventivnih mera i sprečavanja štete koja može biti naneta obilnim padavinama, najavljenim za skoriji period, dodao je Hašimbegović.
PP Media