Prijepolje: Promocija knjige „Bećirovići u Kaćevu“

Promocija knjige „Bećirovići u Kaćevu“ pisca Asima Bećirovića upriličena je u prijepoljskom Muzeju. Prema rečima autora, knjiga sadrži hronološki prikaz geneaološkog razvoja bratstva Bećirovića u Kaćevu od njenog rodonačelnika Bećira, pa do najmlađe devete generacije. Promociji je prisustvovao izuzetno veliki broj ljudi.

Odavno promocija neke knjige u Prijepolju nije privukla ovoliki broj posetilaca kao što je to bio slučaj sa knjigom „Bećirovići u Kaćevu“.Pored tekstualnog dela poseban pečat knjizi daju i grafički prikazi razvoja bratstva Bećirovića po imenima, koje se razvijalo vekovima iz generacije u generaciju, gde je svaka generacija bila brojnija od prethodne, kaže autor knjige Asim Bećirović.

Promocija knjige Asima Bećirovića u Muzeju, foto: www.ppmedia.rs

Promocija knjige Asima Bećirovića u Muzeju, foto: www.ppmedia.rs

“ U knjizi imamo i grafički prikaz koji upotpunjuje knjigu i upravo ti grafički prikazi omogućuju potomcima Bećirovića da odmah vide ko im je đed, čukunđed i ko od koga potiče”, tvrdi pisac Bećirović.

Pisanje same knjige trajalo je oko dve godine, njen cilj jeste da se na jednom mestu sazna sve o svim generacijama Bećirovića, pre svega o najstarijim Bećirovićima i tim prvim generacijama, dodaje autor knjige.

“ Ono što sam čuo od svog oca Hanefije godinama sam beležio i pretočio upravo u ovu knjigu kako bi to sve spasao od zaborava” dodaje pisac Asim Bećirović.

Na promociji knjige pored pisca govorili su i njegov učitelj Hasan Alomerović , zatim Ibro Aličković urednik Bošnjačkog kulturnog programa, Šuhreta Bećirovi Kjević pedagog i Slavoljub Pušica direktor Muzeja u Prijepolju.
PP Media