Prijepolje: Spektakularnim finalom završen Božićni turnir u futsalu “Prijepolje 2016”

Spektakularnom finalnom utakmicom, koju je pratilo više od 1500 gledalaca, završen je prvi Božićni turnir u futsalu “Prijepolje 2016”. Pobednik turnira je ekipa Novog Pazara, koja je u finalu posle penala pobedila KR Čović iz Prijepolja 1:1 (3:2)
Učešće na ovom turniru uzele su ukupno 22 ekipe iz sedam gradova i opština. Turnir je zbog izuzetno bogatog nagradnog fonda privukao veliki broj kvalitetnih ekipa i pojedinaca, pa je tako prijepoljska publika u finalnoj utakmici mogla da vidi čak četiri fudbalska reprezentativca, od toga tri su Srbije i jedan Makedonije. Pobednički pehar pripao je Novopazarcima koji su posle pobeda na Ramazanskoj i Letnjoj ligi osvojili i Božićni turnir. Posle 40 minuta igre u regularnom delu bilo je 1:1, pa je penal lutrija odlučila pobednika gde je briljirao golman pobedničke ekipe i reprezentativac Srbije Mirza Hot. U regularnom delu strelac za Novi Pazar bio je Mutavdžić, dok je gol za KR Čović postigao Prijović.
Treće mesto na ovom turniru osvojila je Kamena Gora, nagrada za fer plej pripala je Es Komercu, najbolji golman turnira je Mirza Hot, Bojan Kijanović je sa 6 golova najbolji strelac, dok je za najboljeg igrača proglašen Makedonski reprezentativac i igrač KR Čović Deniel de Souza. Pobedniku turnira pripala je novčana nagrada u iznosu od 250.000.00 dinara, drugoplasirani je inkasirao 100.000.00, dok je trećeplasirana ekipa dobila ček na 50.000.00 dinara.
Organizator prvog Božićnog turnira je Sportski savez Prijepolja, a pokrovitelj opština Prijepolje. Sekretar Sportskog saveza i predsednik organizacionog odbrora Rade Radivojević nije krio zadovoljstvo nakog uspešno završenog finala. Radivojević je za naš portal istakao da je ovo bio pravi praznik fudbala u Prijepolju i da je publika imala priliku da vidi vrhunske fudbalere , na turniru je odigrana ukupno 21 jedna utakmica, postignuto je 130 golova i ono što je možda i najbitnije niko od fudbalera nije doživo ni najmanju povredu i svi zdravi sa lepim uspomenama napuštaju Prijepolje, dodao je Radivojević.
PP Media