Prijepolje sve atraktivnije turistima, utrostručen broj stranih gostiju

Prijepolje – U Prijepolju je do početka decembra ove godine, u odnosu na celu 2021. godine, udvostručen broj noćenja turista. Posebno ohrabruje činjenica da su  stranci imali čak tri puta više ostvarenih noćenja ove godine nego u istom periodu lane, pokazuju podaci Tursitičke organizacije Prijepolje.

Foto: PP Media Prijepolje

Turistička organizacija Prijepolja do početka decembra ove godine evidentirala je 7.718 noćenja, što je za gotovo četiri hiljade noćenja više nego u celoj 2021. godini. Na području opštine Prijepolje registrovano je manje od 150 ležaja u prenoćiština, motelima i seoskim domaćinstvima. I ako gradu na Limu, nedostaju smeštajni kapaciteti koji bi zadovoljili potrebe turista, ohrabruje činjenica da se drastično povećao broj gostiju koji obilaze ovaj kraj.

– Izuzetna godina je za nama. O tome svedoče i noćenja koja su u ukupnom zbiru udvostručena u odnosu na 2021.godinu a ono što nas posebno raduje jesu noćenja stranih turista koji su ove godine tri puta uvećani u odnosu na prethodnu godinu. Učešće na mnogobrojnim sajmovima, promocije na različitim tržištima kao i posvećenost naših pružaoca usluga kojima turisti ostaju prezadovoljni daju rezultate – zadovoljno kaže direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

Kvalitetno upravljanje daje rezultat, Dragana Varaklić direktorka TOP, foto: PP Media Prijepolje

Turistička organizacija promenila je vizuelni identitet, a dosta se ulaže i u marketing i promociju, što daje rezultate.

– Uradili smo novi vizuelni identitet, radimo novi promotivni materijal koji ima moderan dizajn a sve u želji da našu turističku ponudu predstavimo na najbolji mogući način. Opština Prijepolje je ove godine opredelila i sredstva za razvoj seoskog turizma što će ,nadamo se, već sledeće godine takođe doprineti povećanju kategorisanih pružaoca usluga kao i prijavljenih noćenja ali i poboljšanju kvaliteta usluga – zaključuje Varaklić.

PP Media