Prijepoljska bolnica dobila lift

Prijepolje – Danas je svečano otvoren lift u Opštoj bolnici u Prijepolju i kako je rekao direktor ove zdravstvene ustanove, doktor Zoran Drobnjak, koliko god to nekome delovalo smešno samo pacijenti i zaposleni znaju koliko im to znači.

Simbolično vrpcu na novom liftu presekli su dr Zoran Božović, Željko Dučić i dr Miloš Božović, foto: Rina A.Rovčanin

„Zahvaljujući kompaniji MDG i porodici Varaklić dobili smo jedan moderan lift koji će u velikoj meri popraviti funkcionisanje naše bolnice. Ovde među prisutnima, nalaze se ljudi dobre volje koji su na svoj način, kako i koliko su mogli, pomogli rad ove ustanove a veliko hvala i onima koji nisu mogli da dođu”, rekao je Drobnjak.

Direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović istakao je veliko zadovoljstvo što je danas u prijepoljskoj bolnici.

Novi lift pacijentima na usluzi, foto: Rina A.Rovčanin

„Trebalo je sa izgradnjom bolnice da se izgradi i lift. Svedoci ste da su godinama pacijenti nošeni na nosilama i da je osoblje davalo sve od sebe da ne osete neudobnost u pružanju zdravstvene usluge. Sada je svima mnogo lakše, zaposleni ne moraju da strahuju o težini pacijenta, da li i koga da pitaju o transportu pacijenta do odeljenja. Sada su stvoreni uslovi koje su trebali biti obezbeđeni u 20. veku, zahvaljujući porodici Baraklić. Opšta bolnica u Prijepolju ima uslove za rad i funkcionisanje sa nepokretnim pacijentima. Varaklići su i u prethodnom periodu popravljali uslove u bolnici donirajući od dva informaciona sistema, računare, softverski deo kao i klime, a sve za bolje uslove kako pacijenata tako i zaposlenih”, kazao je dr Božović.

Brojni donatori i medicinsko osoblje prijepoljske bolnice, foto: Rina A.Rovčanin

Direktor „MDG doo” Prijepolje Željko Dučić istakao je da je osnovni cilj i namena donacije da se pacijentima omogući veće dostojanstvo i efikasnija zdrastvena zaštita a doktorima da se omogući lakši i bolji rad.

„Obišli smo izvršene radove, koji su u skladu sa projektom pušteni u funkciju. U narednom periodu nasavićemo sa pomaganjem bolnici i daljom donacijom, u cilju efikasnije zdravstvene zaštite, naših sugrađana i svih ostalih pacijenata bolnice”, rekao je Dučić.

Rina i PP Media