Zlatar postaje jedinstvena planina u Srbiji: Na 1.200 metara gradi se fudbalski stradion za visinske pripreme

Zlatar – U julu sledeće godine u srcu turističke zone na Zlataru osvanuće fudbalski stadion na 1.200 metara nadmorske visine. Izgradnja modernog kompleksa za visinske pripreme finansira Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma sa 20 miliona dok će 8 miliona izdvojiti lokalna samouprava. Izvođač radova je preduzeće „Novi Pazar putevi”.

Prva faza radova – nivelacija terena, foto: Rina

„Zakasnili smo sa početkom izvođenja radova zbog rešavanja imovinsko – pravnih odnosa, jer je pola zemljišta pripadalo Srbijašumama, ali će sve biti spremno za 57. MOSI zato što smo mi domaćini. Sada nam vremenski uslovi idu na ruku, tako da se nadam da će dobar deo zemljanih radova biti odrađen, a to čini i najveći deo posla. Ovo je sada strana, ali je predviđeno da se dotera 17.000 kubika tampona da bi se dobila nivelacija terena”, rekao je predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima država im je pritekla u pomoć u svim kapitalnim projektima, ali naravno za sve njih je bilo potrebno učešće i lokalne samouprave.

„Naš budžet iznosi oko 800 miliona, a ove godine smo dobili oko milijardu dinara od Vlade preko resornih ministarstava što govori o podršci koja nama mnogo znači. Upravo preko svih ovih investicija, otvaramo nova radna mesta i narod nam ostaje”, kazao je Vasiljević.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, foto: Rina

Za najveću investiciju, predsednik opštine, smatra totalnu rekonstrukciju osnovne škole i dvorane vrednosti 490 miliona dinara, gde je svaki dinar obezbeđen iz Kancelarije za javna ulaganja.

„Takođe veliki projekat je regionalni put, od magistralnog puta koji vodi za Južni Jadran prema Zlataru odnosno prema Sjenici i Novom Pazaru, ukupne vrednosti milion evra. Dobili smo prodršku za izgradnju savremenog trga u centru koji ćemo svečano otvoriti na Dan opštine 1. novembra, tu nas je ministarstvo privrede podržalo sa 20 miliona, dok smo iz lokalne kase dali 40 miliona, što je najveći izdvajanje koje smo imali. O fudbalskom satidonu sam pričao kao i o vodosnabdevanju Božetića, a izgradiće se i pešačka staza za sve ljubitelje Zlatara u vrednosti od 10 miliona dinara”, istakao je Vasiljević.

Ove godine u novovaroškoj opštini biće izgrađeno preko 30 km lokalnih puteva, što iz sredstava lokalnog budžeta što uz pomoć Vlade RS. Prema rečima Vasiljevića najveći problem predstavljaju izvođači radova, jer za svaku javnu nabavku koju otvare javi se samo jedna firma kojoj na kraju moraju da povere posao iako uvećaju ponudu u odnosu na procenjenu vrednost.

Rina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *