Prijepoljski klubovi “sportski dinar” trošili namenski uz sitne nepravilnosti

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju usvojilo je izveštaj Komisije za kotrolu utrošenih sredstava po osnovu odobrenih godišnjih programa u oblasti sporta za prošlu godinu godinu što je preduslov za raspodelu sredstava za 2024. godinu.

Foto: A.Rovčanin

Komisija za kontrolu utrošenih sredstava namenjenih za razvoj sporta u prošloj godini  uradila je izveštaje za 13 od ukupno 25 klubova. Za razliku od ranijeg perioda, deluje da je zaveden red u stanju u sportu. Velikih odstupanja od planova nema a sredstva koja klubovi moraju vratiti su minimalna.

-Ima pomaka, naravno da to treba još uteći. Nek klubovi treba da vrate neka minimalna sredstva koja nisu dobro isplanirana u iznosu od dve do tri hiljade dinara- ističe Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

Doneta je i odluka da se novoizgrađeni objekat u Industrijskoj zoni preda na korišćenje Turističkoj organizaciji Prijepolje.

-Imamo izgrađeni objekat u Kolovratu  i dali smo ga na korišćenje turističkoj organizaciji kako bi to bilo privedeno nameni. Nema potrebe da stoji i koristi se kao skladište. Drugi, objekat Policije na Jabuci, takođe ćemo dodeliti turističkoj organizaciji kako bi napravila Turistički Info centar a postoje i naznake da će se  tu osposobiti i 4 apartmana kako bi to bila osovina razvoja turizma na Jabuci- navodi Popadić.

Većnici su doneli odluku da se prebaci 6,3 miliona dinara JKP Lim za obezbeđenje priključaka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu vrtića u Bostanima. Usvojen je i program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u Prijepolju za koji je opredeljno 34.600.000 dinara.

PP Media