Prijepoljski većnici usvojili predloge kandidata za direktore Biblioteke i Turističke organizacije

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju prihvatilo je izveštaj JKP „Lim” za prošlu godinu i izrazilo nadu da će ova godina uspešno biti poslovno završena.

Foto: A.Rovčanin

„Prošla godina je završena za nekim minimalnim gubitkom što je sa problemima sa kojima se suočava komunalno i dobro. Moramo se truditi da unapredimo rad preduzeća, ja zagovaram da mi iako je potrebno i na lizing, uzmemo nekoliko vozila, mašina sa kojima bi komunalno raspolagalo i dodelimo upravljača puta komunalnom i da tu negde taj pozitivni efekat preslikamo na komunalno”, rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Veće je predložili skupštini, da na narednoj sednici imenuje Kamalu Kašić za direktorku biblioteke „Vuk Karadžić” umesto Zvonka Mandića kome je istekao mandata. Takođe, Petar Vasiljević jedini je kandidat za direktora Turističke organizacije Prijepolje i taj predlog je prosleđen skupštini na usvajanje. Predsednik opštine istakao je da se moraju pozabaviti Regionalnom deponijom Banjica.

„Posle Dubokog, svi smo svesni situacije u kakvu možemo doći. Već je bila priča sa predsednicima opštine Nova Varoš i Priboj, ostalo je još da pričamo sa Sjenicom, ali zbog izbora se stalo sa dešavanjima. Direktor je podneo ostavku, pa moramo imati sastanak u vezi upravljanja deponijom. Mi smo mišljenja, da Prijepolje će najviše i koristiti pa da bi trebao i direktor da bude iz naš čovek i koji će se time baviti maskimalno i imati našu podršku”, kazao je Popadić.

Opštinsko veće prihvatilo je predlog Komisije za raspodelu sredstava u oblasti javnog informisanja pa je raspoređen medijski dinar za ovu godinu.

PP Media i GZS