Privodi se kraju izgradnja ski lifta na Zlataru

Na ski stazi Briježđa na Zlataru iznad Nove varoši privodi se kraju montaža ski lifta tipa sidro kapaciteta 800 skijaša na sat.
Firma „Putevi – Zlatar“ koja gazduje ovim skijalištem, početkom septembra 2015. je u Austriji kupila polovan ski lift tipa sidro. Konstrukcija teška oko 12 tona dovežena je u Novu Varoš 09. oktobra 2015. i odmah se pristupilo radovima na montaži lifta na terenu. Lift se postavlja umesto postojećeg bebi lifta do obilazne staze.
Na ski stazi Briježđa na Zlataru, pored četvorosed žičare, predstojeću sezonu dočekuju i sa ovim novopostavljenim ski liftom. On će biti značajan za decu i skijaše početnike, a i za deo sezone kada zbog vremenskih uslova ne bude moguće skijati do dna velike staze koja je pri dnu i dosta strma.
Inače na ski stazi tokom celog septembra i oktobra teku pripremni radovi na skijalištu. Radovi na uređenju parking prostora, kao i proširenju ski objekta su završeni. Postojećem ski objektu je prododata garaža za ratrak kao i dodatni sadržaji za smeštaj i rental ski opreme.

PP Media