Proglašena vanredna situacija u Priboju

Na predlog Štaba za vanredne situacije u opštini Priboj donešena je Odluka o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji ove opštine.
Vanredna situacije je proglašena zbog nevremena praćenog gradom, jakim vetrom i obilnim padavinama koje je ugrozilo putnu infrastrukturu i napravilo probleme u snabdevanju električnom energijom.
Ovu informaciju potvrdio je načelnik Štaba za vanredne situacije u Priboju Boris Mrdović. On je kazao da nevreme najviše zahvatilo Mesne zajednice Satavci, Krajčinovići i Bučje.

Nevreme Priboj MZ Sastavci, foto: www.ppmedia.rs


– Nevreme je napravilo problem na putnoj infrastrukturi u dve trećine naše opštine. U Mesnoj zajednici Sastavci regionalni put Priboj – Pljevlja tokom popodneva i u jutarnjim časovima bio je u prekidu. Ipak zahvaljujući reakciji užičkih putara jedna kolovozna traka je osposobljena i on je pušten u saobraćaj. Dva manja mosta nabujala reka odnela je u mestu Mali Sastavci i Olandići pa su stanovnici ovih sela odsečeni od sveta – istakao je Mrdović.
U selu Ograde na granici sa Crnom Gorom od udara groma zapaljena je napuštena štala koja je izgorela, dok je u Kasidolu u domaćinstvu Miće Novakovića bujica je odnela štalu gde je stradala jedna krava, dok je šteta pričinjena i na garaži u kojoj se nalazio automobil.

Boris Mrdović nam je kazao i da su sve ekipe preduzeća „Putevi Užice“ i Javnog preduzeća Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta Priboj, na terenu kako bi sanirali posledice nastale nevremenom, te da je štab u stalnom zasedanju i da se prati situacija iz časa u čas.
PP Media