Proglašeni najbolji sportisti Nove Varoši za prošlu godinu

Nova Varoš – Odbojkašica Zlatara Žana Pušičić najbolja je sportistkinja, a rukometaš Slaviša Džekulić najbolji sportista Nove Varoši za 2021. godinu. Najbolji mladi sportista je košarkaš Senad Nogović, dok je najbolja mlada sportistkinja Aleksandra Petaković, učenica trećeg razreda osnovne škole, jedina devojčica koja uspešno igra fudbal sa dečacima u mlađim selekcima Zlatara.

Najbolji sportisti Nove Varoši u 2021. godini, foto: LJ.Vranić

U tradicionalnoj akciji Opštinskog sportskog saveza dodeljena su priznanja i u nizu drugih kategorija. Najbolja sportska organizacija je Кlub malog fudbala Zlatar 033, najbolji trener je Nataša Bučevac iz Ženskog košarkaškog Udruženja Zlatar, a najbolji sportski radnik Mirjana Tošić koja obavlja dužnost sekretara Sportskog saveza. Najbolji profesor fizičkog vaspitanja je Aleksa Nikačević iz Srednje škole, dok su šahistkinja Aleksandra Milović i košarkaš Vladimir Vranić proglašeni za najbolje sportiste poreklom iz Nove Varoši. Najbolji trener poreklom iz naše opštine je fudbalski trener Dalibor – Prika Кurćubić.

Sportski savez nije ni ove godine zaboravio na doajene koji su ostavili značajan trag u sportu. Priznanje za izuzetnu dugogodišnju aktivnost (životno delo) dobili su tako Mašo Avdić, Murat Кolenović, Esad Ćosović, Božimir Кarajanković, Dželal Hadžisalihović, Grozdan Bogdanović, Milan Ćosović, Slađan Nedović, Daušan Mandić, Ranisav Dilparić i Enver Hadžić, kome je priznanje dodeljeno posthumno.

Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos razvoja sporta i predstavljanje opštine Nova Varoš dobio je bivši fudbaler Ljubinko Drulović, dok je plaketa za doprinos saradnji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Nova Varoš uručena Goranu Marinkoviću.

Varoške novine i PP Media