Tičije polje, jedno od najlepših sela podno planine Ozren

Prijepolje – Predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić, posetio je Tičije polje, jedno od najlepših, ali i najudaljenijih sela prijepoljske opštine, smešteno podno planine Ozren, na gotovo 1.500 metara nadmorske visine.

Foto: Opština Prijepolje

Ovo selo, udaljeno 12 kilometara od Brodareva, predstavlja pravi etnografski muzej na otvorenom, gde se tradicija i kultura ovog kraja čuvaju i neguju generacijama. Tičije polje je poznato po svojoj prirodnoj lepoti i kulturno-istorijskom značaju, a predsednik Popadić je tokom posete obišao domaćinstva lokalnih gorštaka i razgovarao s njima o izazovima sa kojima se suočavaju.

Razmatrani su sledeći koraci koje opština može preduzeti kako bi podržala stanovnike u njihovim nastojanjima da ostanu na selu i unaprede svoj način života. Tokom posete, predsednik Popadić je predstavio i mnogobrojne subvencije koje su dostupne za poljoprivredu i turizam, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. Ove subvencije su ključne za dalji razvoj i unapređenje ruralnih područja, omogućavajući gorštacima da unaprede svoje poljoprivredne delatnosti i razviju potencijal za seoski turizam, što može dodatno doprineti ekonomskom napretku sela.

„Poseta Tičijem polju je za mene izuzetno značajna, jer je ovo selo simbol očuvanja naše tradicije i kulture. Naša opština je posvećena pružanju podrške ovim ljudima, kako bi mogli da ostanu na svojim ognjištima i razvijaju svoje zajednice. Subvencije koje smo predstavili pružaju brojne mogućnosti za unapređenje života na selu i verujemo da će ovo biti prvi korak ka daljoj revitalizaciji ruralnih područja“, izjavio je predsednik Popadić.

Opština Prijepolje nastaviće da podržava razvoj ruralnih sredina kroz različite projekte i inicijative, s ciljem da se očuva kulturna baština i poboljša kvalitet života stanovnika.

PP Media i GZS