Rade Veruović: Nećemo dozvoliti rušenje liftova

Prijepolje – Predsednik Sindikata nezavisnosti bolnice u Prijepolju i regionalni poverenik Sindikata nezavisnosti Rade Veruović povodom rešenja građevinskog inspektora rekao je da su oni ne mogu da veruju da je doneta takva odluka.

Rade Veruović: Sindikat neće dozvoliti rušenje liftova, foto: RINA A.Rovčanin

„Кao što je direktor rekao lift je nekomercijalnog tipa i isključivo za pacijente. Vrlo često imamo situaciju, da bolesnika posle podne, kada je manje osoblja a moramo ga smestiti na ultrazvuk ili rengen, koji su sprat ili dva ispod odeljenja ili kada treba da ga transportujemo u drugu zdravstvenu ustanovu, nema ko da ponese. Svi direktoru koji su bili na čelu bolnice imali su cilj da naprave lift. Sada kada je došlo do kraja realizacije, sve činjenice pokazuju da se umešala politika. Mi nemamo ništa protiv da je to na dobrobit pacijenta ali ovo je direktan atak na njih, mogu reći i direktno ugrožavanje zdravlja ljudi. Neka se zapitaju članovi Opštinskog veća, predsednik opštine i inspektor da li su ovakvom odlukom doneli poboljšanju zdravlja pacijenata. Ovo je jedan sraman čin i nadam se da će inspektor i institucije koje su donele ovaj zaključak da ga povuku.
Mi smo kao članovi sindikata već počeli sa prikupljanjem potpisa za osporavanje ove odluke, iako dođe neka firma da ruši ovaj objekat nećemo to dozvoliti. Preporučujem im da se okanu tog posla. Mi ćemo koristiti sva legalna sredstva, a ne kako neki članovi Veća govore parasudove, a predsednik opštine ih ne upozorava kada takve stvari govore”, kaže Veruović.

PP Media i GZS