Radikalima zabranjena proslava krsne slave u crkvenim prostorijama

Srpska Radikalna Stranka povodom zabrane proslave krsne slave sv. Tri Jerarha u prostorijama crkvene opštine Prijepolje oglasila se saopštenjem za javnost u kojem se kaže:

– Na dan sv. Tri Jerarha 12-tog februara 2018. god dobili smo informaciju od starešine sabornog hrama sv. Vasilija Ostroškog u Prijepolju, sveštenika Igora Erića da je odlučeno od „vrha“ Srpske pravoslavne crkve da se ne može dozvoliti proslava krsne slave u prostorijama porte sabornog hrama sv Vasilija Ostroškog u Prijepolju.

Naime po rečima pomenutog sveštenika postoji odluka koju nam nije dao na uvid. Opštinski odbor Srpske radikalne stranke već tradicionalno u zadnjih deset godina slavi slavu u pomenutim prostorijama bez ikakvih zabrana od Srpske pravoslavne crkve. Imamo saznanje da se ista stvar desila u Sjenici odnosno u istoj eparhiji Mileševskoj.

Srpska radikalna stranka je svoju krsnu slavu sv. Tri Jerarha sa svojim članovima uvek proslavljavala dostojanstveno, skromno prema svim pravoslavnim običajima u pomenutim prostorijama a ove godine zbog pomenute zabrane bila prinuđena da svoje članove, goste i prijatelje stranke posluži na stepeništu pomenutog hrama, pod otvorenim nebom.

Srpska radikalna stranka izražava protest zbog ovakve samovolje pojedinih sveštenih lica prema Srpskoj radikalnoj stranci koja je sa svojim članovima uvek se odazivala na sve akcije u eparhiji Mileševskoj od dobrovoljnih priloga, obnove i izgradnje pravoslavnih hramova i parohijskih domova.

Da li se ovakvim činom pojedinih sveštenika i njihovih pretpostavljenih dolazi do zaključka da će sutra kada krenu po parohijama da svete vodicu da li će nas i tada deliti po stranačkoj pripadnosti kome treba svetiti vodicu a kome ne?
Da li će ući u svaku pravoslavnu kuću ne pitajući kojoj političkoj opciji ko pripada?
Srpska radikalna stranka opštinski odbor Prijepolje smatra da crkva treba da okuplja narod bez obzira na stranačku pripadnost bili oni „crveni, plavi ili žuti“ a ne da tera narod od svoje crkve – kaže se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik Zlatiborskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Zoran Despotović.
PP Media